رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران اعلام کرد

شرایط صادرات طلا و جواهر مهیاست

کد خبر : 11365
16 مرداد 1402 - 17:05

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن تاکید بر آغاز رکود بازار سکه و طلا از ابتدای امسال و اوج آن در یکی ـ دو ماه اخیر از کاهش قیمت انواع قطعات سکه و طلا نسبت به ابتدای سال خبر داد و گفت: جایگاه صادراتی ما به نقطه خوبی رسیده و در حال حاضر شرایط صادرات طلا و جواهر فراهم است.

نادر بذرافشان در نخستین نشست خبری اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر، نقره و سکه تهران که عصر امروز (یکشنبه) در محل اتحادیه برگزار شد، ضمن تاکید بر رکود حاکم بر بازار که از ابتدای سال جاری ایجاد شده و طی ماه‌های اخیر به اوج خود رسیده است، از کاهش قابل توجه قیمت انواع قطعات سکه و طلا نسبت به ابتدای سال جاری خبر داد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در رابطه با آخرین تغییرات قیمت‌ سکه و طلا در معاملات امروز ( ١۵ مرداد ماه) نسبت به ابتدای سال جاری گفت: بر اساس آخرین معاملات انجام شده در بازار امروز نسبت به ابتدای سال، ١.۶ درصد کاهش اونس جهانی طلا را معادل ٣١ دلار شاهد بوده‌ایم. در بازار داخل، هر مثقال طلای ١٧ عیار و همچنین هر گرم طلای ١٨ عیار ۶.۶ درصد کاهش قیمت را ثبت کرده‌اند.

وی افزود: انواع قطعات سکه نیز روند کاهش قیمت داشته و نسبت به ابتدای سال، سکه تمام طرح جدید ٧.٧۴ درصد، سکه تمام طرح قدیم ٨.٩ درصد، نیم سکه ١۶.٢ درصد، ربع سکه ٨.٢ درصد و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز ١١.۴٢ درصد کاهش قیمت را تجربه کرده‌اند.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، گفت: حباب سکه نیز از ابتدای سال کاهش ١٢.۵ درصدی داشته است.

کاهش ۴٠٠ هزار تومانی بهای سکه

بذرافشان در گفت‌وگوی اختصاصی با ایسنا، در رابطه با وضعیت بازار امروز (یکشنبه) نسبت به روز گذشته از کاهش مجدد قیمت‌ها خبر داد و گفت: علیرغم اینکه آخرین روزهای هفته گذشته، پس از ماه‌ها طی روند مسیر کاهشی، قیمت‌ها در بازار سکه و طلا صعودی بود اما مجدد با آغاز به کار بازار از ابتدای هفته جاری، قیمت‌ها کاهشی شد. نسبت به روز گذشته (شنبه) هر گرم طلای ١٨ عیار ٢١ هزار تومان، هر قطعه‌ سکه تمام طرح جدید ۴٠٠ هزار تومان، سکه تمام طرح قدیم ٢٠٠ هزار تومان، ربع سکه ١٠٠ هزار تومان کاهش قیمت داشته‌اند. نیم سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی اما تغییر چندانی نداشته‌اند. حباب سکه نیز که در روز گذشته تا ۶ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان افزایش یافته بود، امروز ٧٠٠ هزار تومان تخلیه شد و به پنج میلیون و ۵٠٠ هزار تومان رسید.

وی فراهم نبودن زیر ساخت‌ها برای اجرای سامانه جامع تجارت در حوزه معاملات و همچنین مشکل کارگاه‌های تولیدی را از جمله مشکلات صنعت طلا و جواهر کشور عنوان کرد و گفت: از اردیبهشت ماه سال جاری، بر اساس تبصره ۴ ماده ١٨ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ثبت معاملات انواع طلا اعم از آب شده، شمش، مسکوکات و مصنوعات در سامانه جامع تجارت الزامی شد و تخلف از ضوابط مذکور، موجب محکومیت به ضبط کالا و پرداخت جریمه برابر ارزش کالا خواهد شد؛ این دستورالعمل در حالی اجرایی شده که هنوز زیرساخت‌های آن به صورت کامل فراهم نیست و این موضوع در جلسات با وزارت صمت نیز اعلام شده است.

این مقام صنفی در رابطه با الزام پرداخت مالیات توسط اصناف طلا و جواهر، تصریح کرد: تا سال ١٣٩٩ اداره مالیات بر اساس اظهارنامه‌های مالیاتی خود اصناف اخذ مالیات می‌کرد؛ در سال ١٣٩٩ تراکنش‌هایی که صورت می‌گرفت، مبنای پرداخت مالیات قرار گرفت؛ اما پس از آن مقرر شد ٣٠ درصد از تراکنش‌ها کسر و مالیات پرداخت شود. در تهران به طور متوسط پنج تا ١٠۵ میلیون تومان سالانه مالیات پرداخت می‌شود که بسته به واحدها متفاوت است؛ البته که برخی واحدها مالیات‌های ٢٠٠ و حتی تا ۴٠٠ میلیون تومانی هم می‌پردازند و هیچگونه فرار مالیاتی در صنف طلا و جواهر وجود ندارد.

شرایط برای صادرات طلا و جواهر فراهم است؛ صادرات نیاز به نگاه ویژه دولت دارد

بذرافشان تصریح کرد: در صنعت طلا و جواهر طی ١٠ سال گذشته، جایگاه صادراتی ما به نقطه خوبی رسیده و در حال حاضر این پتانسیل به خوبی وجود دارد. متاسفانه برخلاف آنکه برخی از طلا به عنوان کالای لوکس نام می‌برند اما صنعت طلای کشور از جایگاه خوبی برخوردار است و تولید به میزانی رسیده که می‌توان صادر کرد؛ صادرات این حوزه می‌تواند نقش به‌سزایی در درآمد ارزی کشور داشته باشد. همه شرایط برای صادرات فراهم است و حتی در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، ترازو برای وزن کشی و صادرات طلا وجود دارد اما به‌قدری موانع و مشکلات پیش پای صادرات این حوزه وجود دارد که انجام نمی‌شود؛ نیاز است که دولت به این موضوع نگاه ویژه‌ای داشته باشد.

کاهش  تقاضا در بازار سکه و طلا از ابتدای امسال

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، ضمن اشاره به کاهش تقاضا و رکود شدید در بازار، اظهار کرد: سال جاری با ماه مبارک رمضان آغاز شد که معمولا تقاضای چندانی در بازار وجود ندارد اما پس از آن نیز، خبرهای سیاسی- اقتصادی و سایر شرایط مختلف بر بازارسکه و طلا اثر گذاشته و اجازه نداده است که بازار سکه و طلا رونق خاصی داشته باشد و رکود حاکم بر بازار ادامه‌دار شد.

بذرافشان اعلام کرد: از ابتدای سال جاری میانگین ٢٠ تا ۴٠ درصد کاهش تقاضا در بازار دیده می‌شود؛ همین موضوع آسیب به صنعت طلا وارد کرده و مشکلاتی را برای واحدهای تولیدی فراهم کرده است.

ثبات نسبی در بازار طلا

این مقام صنفی برای آینده بازار پیش‌بینی کرد: با توجه به اینکه از ابتدای امسال، روند کاهشی تقاضا در بازار وجود داشته و هشت تا  ۱۱ درصد کاهش قیمت را داشته‌ایم و همچنین با توجه به اینکه اونس جهانی طلا به ثبات نسبی خوبی رسیده است، چنانچه اتفاق اقتصادی خاصی در قیمت اونس جهانی طلا یا نرخ ارز در بازار داخل نداشته باشیم، بازار ثبات خود را حفظ خواهد کرد. همانطور که پیش‌تر نیز اشاره شده، بازار در حال حاضر به ثبات نسبی خوبی رسیده و قیمت‌ها کف خود را تجربه کرده‌ است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

نویسنده: اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا،جواهر،نقره و سکه تهران ۱۷۳۱ بازدید بدون دیدگاه

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

طراحی شده توسط: آریان دیتا