شاخص بازدهی سکه از دلار پیشی گرفت

رالی هفت‌ماهه دلار و سکه

کد خبر : 7015
1 آبان 1401 - 10:08

 قیمت شاخص ارزی در طول نخستین ماه پاییز ۱۴۰۱ حدود ۹۳/ ۳ درصد رشد را ثبت کرد. این در حالی است که قیمت این ارز در ماهی که گذشت قله تاریخی خود را نیز فتح کرد و مجدد از آن فاصله گرفت.

به صورت کلی روند قیمت دلار غیررسمی از ابتدای مهر ماه شامل ۴ بازه متفاوت بوده است که برآیند این تحرکات به رشد تقریبا چهار واحدی این ارز انجامید. به عقیده تحلیلگران، نهاد بازار‌ساز بانک مرکزی از دهه دوم مهر ماه با پررنگ کردن حضور خود در معاملات بازار مانعی جدی در برابر قله نوردی دلار شد و به ثبات نسبی نرخ این ارز در محدوده نیمه دوم کانال ۳۲ هزار تومانی کمک شایانی کرد.

در نهایت قیمت هر برگ اسکناس دلار غیررسمی در سی‌امین روز مهر ۱۴۰۱ با افزایش قیمت ۱۶۰ تومانی نسبت به نرخ روز پیشین خود به رقم ۳۲ هزار و ۷۶۰ تومان رسید. در ماهی که گذشت نرخ شاخص بازدهی ماهانه سکه از نرخ رشد دلار پیشی گرفت و با حدود ۶/ ۴ درصد رشد از رقم ۱۴ میلیون و ۳۴۰ هزار تومان در ۳۱ شهریور ماه به رقم ۱۵ میلیون تومان در ۳۰ مهر ماه رسید. گفتنی است که عمده فعالیت این قطعه فلز گران‌بها در ماه اخیر نوسان قیمتی در مرز ۲کانال ۱۴ و ۱۵ میلیون تومانی بود.

 رصد بازدهی هفت ماهه
بازار‌های دلار و سکه از ابتدای سال جاری تاکنون رشد مثبت و قابل توجهی را تجربه کردند، اما سوال اینجاست که در مقایسه با بازار سرمایه در مدت مشابه هر یک چه میزان رشد داشته‌اند؟ شاخص بازار سرمایه از معاملات ابتدای سال جاری تا روز‌های پایانی مهر ماه رقمی معادل منفی 26/ 4 درصد افت را ثبت کرده، این در حالی است که در مدت مشابه شاخص بازدهی دلار و سکه هرکدام به ترتیب 04/ 25 و 35/ 23 درصد افزایش یافته است. در نتیجه می‌توان گفت در هفت ماه نخست سال توپ بازار سرمایه ایران به نفع فعالان دلار و سکه چرخیده است.

قیمت دلار غیررسمی در مهر ماه 4 روند متفاوت را تجربه کرد. در روز‌های ابتدایی ماه گذشته قیمت این ارز در سطوح قیمتی کانال 31 هزار تومانی نوسان کرده و روندی صعودی با شیب ملایم به سمت کانال 32 هزار تومانی را در پیش گرفته بود. در 9 مهر ماه بود که شیب روند افزایشی دلار افزایش چشمگیری داشت و نرخ این ارز تنها در یک روز حدود 900 تومان افزایش یافت. در پی همین تحرکات افزایشی چشمگیر بود که قیمت اسکناس آمریکایی در 11 مهر به قله تاریخی خود یعنی 33 هزار و 320 تومان رسید.

روند سوم نرخ شاخص ارزی در مهر ماه را می‌توان به فرود قیمت این ارز از سقف تاریخی خود اختصاص داد که در این دوره ارز مذکور توانست به رقم 32 هزار و 270 تومان در 18 مهر ماه برسد. به عقیده بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران ارزی بازار تهران، فشار اصلی وارد شده به نرخ دلار سبب جلوگیری از افزایش قیمت آن از سوی بانک مرکزی صورت گرفته و اخبار سیاسی و انتظارات موجود در بازار نقش خاصی در این فرآیند نداشتند. چهارمین بازه نوسان دلار مهر نیز در دهه سوم این ماه صورت گرفت که در آن قیمت این ارز در محدوده نیمه دوم کانال قیمتی 32 هزار تومانی به نوسان پرداخت.

منبع: دنياي اقتصاد

نویسنده: اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا،جواهر،نقره و سکه تهران ۸۷۷ بازدید بدون دیدگاه

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

طراحی شده توسط: آریان دیتا