رئیس اتحادیه طلا عنوان کرد:

کاهش ۴۰ درصدی تولید طلا/ سرمایه‌گذاران و خریداران مردد هستند!

کد خبر : 29322
۲۹ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۱

رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر، نقره و سکه با اعلام کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی تولید و شروع زودهنگام تسویه‌حساب‌ها در واحدهای صنفی هشدار داد که چشم‌انداز روشنی برای خروج بازار طلا از رکود دیده نمی‌شود و بی‌ثباتی قیمت‌ها، سرمایه‌گذاران و خریداران را مردد کرده است.

سال ۱۴۰۴، برای بازار طلا در ایران یکی از پویاترین و در عین حال پرچالش‌ترین دوره‌ها بود و تحت تاثیر مجموعه‌ای از عوامل داخلی و بین‌المللی از جمله جهش‌های بی سابقه اونس جهانی طلا، نوسانات ارزی، تورم بالا، تنش‌های سیاسی اقتصادی و همچنین تغییر در مدل انتظاری سرمایه‌گذاران قرار داشت.

در سال جاری، قیمت طلا در بازار داخلی به‌طور قابل توجهی افزایش یافته و در برخی مقاطع رشد آن بیش از افزایش قیمت جهانی بود که ناشی از نوسانات نرخ ارز در بازار آزاد بود؛ به‌گونه‌ای که طی ۱۱ ماه امسال این افزایش قیمت غیر قابل پیش بینی بود. از اواخر فروردین ماه که قیمت طلا به مرز هفت میلیون تومان رسیده بود، تا اواخر بهمن ماه سال جاری طلا با رشدی بیش از ۱۶۰ درصد و تنها طی ۱۰ ماه روبرو شد.

در کنار این روند کلی، بازار سکه و طلای داخلی اما با دوره‌هایی از ثبات نسبی و اصلاح قیمت نیز مواجه شد و در مقاطع زمانی کوتاهی، با واکنش به تحولات جهانی، قیمت‌ها تعدیل شده‌اند که این موضوع خود، بخش دیگری از چالش‌های پیش روی فعالان این بازار و به ویژه صنعت طلا در ایران را به رخ کشید چراکه فراز و فرودهای قیمت طلا در بازار ایران، به نااطمینانی در این بازار به شدت دامن زد و وضعیت صنعت طلا را با رکود روبرو و به سمت سوداگری سوق داد.

در این رابطه، نادر بذرافشان – رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر، نقره و سکه تهران، گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها، انتظار می‌رفت بازار در روزهای پایانی سال، مشابه سال‌های گذشته، با افزایش نسبی تقاضا برای خرید مصنوعات مرتبط با مناسبت‌ها، اعیاد و هدایایی که معمولا از سوی سازمان‌ها و شرکت‌های خصوصی ارائه می‌شود، تا حدی رونق بگیرد. اما از سال گذشته تاکنون، به دلیل شرایط اقتصادی و روند افزایشی قیمت‌ها، این انتظارات محقق نشده و نشانه‌های این وضعیت در روزهای پایانی سال گذشته نیز به‌وضوح قابل مشاهده بود؛ به‌گونه‌ای که قدرت خرید مردم برای این نوع کالاها به شکل محسوسی کاهش یافت.

وی افزود: سال گذشته شاهد افت حدود ۳۰ تا ۴۰ درصدی فروش در روزهای پایانی سال بودیم. حتی در برخی روزهای پایانی اسفندماه، همکاران ما موفق به انجام فروش عادی روزانه خود نیز ‌شدند و این تجربه در حافظه فعالان صنف باقی مانده و متاسفانه امسال نیز شرایط مشابهی، بلکه دشوارتر، در حال تکرار است.

رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر، نقره و سکه تهران ادامه داد: از ابتدای سال جاری، بازار با نوسانات شدید مواجه بود؛ ابتدا کاهش قابل توجه قیمت‌ها را تجربه کردیم و سپس از خردادماه به بعد، روند افزایشی، هم در بازار داخلی و هم در بازار جهانی شکل گرفت و در هفته گذشته آمارهایی دریافت کرده‌ایم که نشان می‌دهد تعدادی از واحدهای تولیدی (به‌ویژه واحدهایی که وضعیت اقتصادی ضعیف‌تری داشته، واحدهای اجاره‌ای با هزینه‌های پرسنلی و کارگری بالا هستند) ناچار به تسویه‌حساب و توقف فعالیت خود شده و عملا تولید خود را کاهش داده و یا متوقف کرده‌اند.

بذرافشان خاطرنشان کرد: برخی دیگر از واحدها که شرایط نسبتا بهتری دارند، مجبور به تعدیل نیرو شده‌ و در حال حاضر تنها با حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کنند؛ یعنی با یک‌سوم یا حتی یک‌چهارم نیروی سابق که این وضعیت بیانگر یک شرایط بحرانی جدی برای امروز و به ویژه آینه صنعت طلا است.

وی گفت: با وجود اینکه از ابتدای سال جاری کاهش ۱۵ تا ۲۵ درصدی تولید را تجربه می‌کنیم، اما بر اساس آمارهای میدانی اخیر، میزان کاهش تولید به حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد رسیده و به‌طور کلی، وضعیت صنعت در شرایط مطلوبی قرار ندارد.

رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا تهران اظهار کرد: عوامل متعددی از جمله افزایش مداوم قیمت‌ها، نبود ثبات در بازار، شرایط نامناسب اقتصادی و معیشتی مردم، رشد شدید قیمت طلا و کاهش چشمگیر قدرت خرید در شکل‌گیری این وضعیت نقش دارند و در نتیجه آن، اگرچه سرمایه‌گذاری به‌طور کامل متوقف نشده، اما میزان خرید و سرمایه‌گذاری مردم به حداقل ممکن رسیده است.

بذرافشان تصریح کرد: با توجه به اینکه اسفند ماه امسال با ماه مبارک رمضان همزمان است، به‌طور طبیعی حجم مراسم و مناسبت‌ها نیز کاهش می‌یابد و بر اساس مشاهدات میدانی و اطلاعاتی که طی روزها و هفته‌های اخیر به دست ما رسیده، چشم‌انداز روشنی برای بهبود تقاضا یا خروج بازار از رکود در پایان سال دیده نمی‌شود و احتمال افزایش محسوس تقاضا در کوتاه‌مدت بسیار بعید است.

وی هشدار داد: از سوی دیگر، تعطیلی برخی واحدها، کاهش حدود ۴۰ درصدی تولید، فعالیت بسیاری از کارگاه‌ها با یک‌سوم ظرفیت و انجام تسویه‌حساب‌ها از هفته‌های گذشته، همگی نشانه‌هایی نگران‌کننده هستند و با وجود اینکه، تسویه‌حساب در روزهای پایانی اسفند امری رایج میان همکاران صنفی است، اما امسال این روند از هفته‌های گذشته آغاز شده؛ به‌طوری که برخی واحدها کاملا تعطیل و سایر واحدها نیز صرفا در صورت دریافت سفارش اقدام به تولید می‌کنند و این آمارها به‌هیچ‌وجه امیدوارکننده نیست و متاسفانه نشان‌دهنده تشدید تدریجی بحران در صنعت است.

رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا تهران افزود: با توجه به تجربه سال گذشته و همچنین افزایش شدید قیمت طلا در سال جاری، به نظر می‌رسد قدرت خرید مردم بیش از پیش کاهش یافته و در یک ماه اخیر بازار از ثبات قیمتی برخوردار نبوده و همین موضوع باعث شده تا هم فعالان صنف در اثر نوسانات متضرر شوند و هم مردم با تردید و احتیاط بیشتری اقدام به خرید کنند.

بذرافشان در پایان گفت: نوسانات شدید، به‌گونه‌ای که در برخی مقاطع طی یک هفته شاهد افزایش ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومانی قیمت سکه و رشد قابل توجه قیمت هر گرم طلا بوده‌ایم، فضای بی‌اعتمادی در بازار ایجاد کرده است و نبود ثبات اقتصادی و قیمتی سبب شده حتی افرادی که قصد خرید یا فروش دارند، با ترس و تردید وارد معامله شوند و در نهایت مجموعه این عوامل، رکود بازار و کاهش تقاضا را بیش از پیش تشدید کرده است.

انتهای پیام

 

 

منبع: ایسنا

نویسنده: اتحادیه طلا ، جواهر، نقره و سکه تهران ۳۲۰ بازدید بدون دیدگاه

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.