رشد فلزات گران‌بها تداوم می یابد؟

کد خبر : 24894
31 تیر 1404 - 13:04

در هفته‏‏‌های اخیر بازار جهانی طلا تحت تاثیر ترکیبی از عوامل اقتصادی، سیاسی و تجاری، نوسانات متعددی را تجربه کرده است. به گفته تحلیل‏‏‌گران UBS، رشد اخیر قیمت طلا، عمدتا ناشی از تضعیف دلار و همچنین نزدیک‏‏‌شدن به ضرب‏‏‌الاجل اول اوت برای اعمال تعرفه‏‏‌های جدید تجاری از سوی ایالات متحده است.

روز گذشته، قیمت طلا با آغاز هفته معاملاتی جهانی، شاهد رشد بود. در این روز، معاملات فلز زرد در قیمت ۳۳۴۸ دلار بر اونس شروع شد و تا میانه روز، با ۰.۵ درصد افزایش به کانال ۳۳۶۰ دلار رسید. هم‌‌‌زمان، ارزش دلار در برابر سبدی از ارزهای مهم مانند ین، یورو و پوند کاهش یافت. از اواسط ژانویه و هم‌‌‌زمان با حضور ترامپ در کاخ سفید، شاخص دلار آمریکا وارد یک روند نزولی بلندمدت شد. این شاخص از اواسط ژوئیه وارد روندی صعودی شد و طی دو هفته اخیر افزایش یافت. با این حال، روز گذشته شاخص دلار با افت روبه‌رو بود.

در همین حال، وزیر بازرگانی آمریکا اعلام کرد که همچنان امید به توافق تجاری با اتحادیه اروپا وجود دارد، اما اگر تا اول اوت توافقی حاصل نشود، تعرفه‌‌‌ها اعمال خواهد شد. سرمایه‌‌‌گذاران بادقت تحولات مذاکرات تجاری را دنبال می‌‌‌کنند و طلا به عنوان دارایی امن در این وضعیت پرریسک، مورد توجه قرار گرفته است. همچنین، سیاست‌های پولی فدرال‌‌‌رزرو عامل مهمی در روند قیمت طلا محسوب می‌شود. اگرچه انتظارات برای کاهش نرخ بهره به دلیل داده‌‌‌های اقتصادی قوی کاهش یافته، اما برخی مقامات فدرال‌‌‌رزرو مانند کریستوفر والر و میشل بومن همچنان خواهان کاهش نرخ هستند. در عین حال، تنش‌‌‌های ژئوپلیتیک، منازعات کاخ سفید و فدرال‌‌‌رزرو و عدم قطعیت در مورد جانشین احتمالی جروم پاول، به تقاضای طلا دامن زده‌‌‌اند.

هم‌‌‌زمان، داده‌‌‌های جدید نشان داد واردات طلای چین در ماه ژوئن برای دومین ماه متوالی کاهش یافته است؛ اگرچه این کشور همچنان بزرگ‌ترین مصرف‌‌‌کننده طلا در جهان است. در همین حال روند صعودی در بازار سایر فلزات گران‌‌‌بها نیز مشاهده شد. در این راستا، نقره ۰.۸ درصد، پلاتین ۱.۶ درصد و پالادیوم ۰.۷ درصد رشد داشتند.  در پی کاهش ۷ درصدی ارزش دلار در برابر پوند طی سال جاری، شرکت مدیریت دارایی CG، ۱۰۰ میلیون پوند از اوراق ضد تورمی آمریکا را به اوراق مشابه بریتانیایی تبدیل کرد. این تغییر به دلیل نگرانی از ریسک ارزی و عملکرد بهتر اوراق بریتانیایی صورت گرفته، به‌‌‌ویژه که در سه‌‌‌ماهه دوم سال، اوراق بریتانیایی ۱ درصد سوددهی داشته‌‌‌اند در حالی که همتای آمریکایی آن با افت ۶ درصدی مواجه بوده است.

با وجود آغاز ضعیف دلار در سال ۲۰۲۵، در ماه اخیر رشد ۱.۶ درصدی آن باعث عقب‌‌‌نشینی برخی معامله‌‌‌گران از شرط‌‌‌بندی روی کاهش بیشتر ارزش دلار شده است. داده‌‌‌های قوی اشتغال و خرده‌‌‌فروشی، و تورم ۲.۷درصدی آمریکا نیز احتمال کاهش سریع نرخ بهره توسط فدرال‌‌‌رزرو را کاهش داده است.

منبع: دنیای اقتصاد

نویسنده: کاربر 2 ۲۲۴۵ بازدید بدون دیدگاه

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

طراحی شده توسط: آریان دیتا