روز گذشته طلا در بازار نقدی به حدود ۳۳۷۵ دلار در هر اونس نیز رسید؛ با این حال، در ادامه معاملات به سطوح پایینتر کاهش یافت و در اطراف سطح ۳۳۶۰ دلار معامله شد. تحلیلگران معتقدند اگر قیمت طلا بتواند بالای سطح ۳۳۶۰دلار تثبیت شود، احتمال افزایش بیشتر تا سطح مقاومت بعدی، یعنی ۳۴۳۵ دلار، وجود دارد. از سوی دیگر، تحلیلگران تکنیکال نیز معتقدند که شتاب صعودی قیمت طلا بار دیگر فعال شده است.
برخی پیشبینی میکنند در صورت حفظ این روند، طلا میتواند تا سطح ۳۴۵۰ دلار نیز صعود کند. در کنار طلا، بازار نقره نیز شاهد تحولات قابلتوجهی بوده است. قیمت نقره طی روزهای اخیر توانست در بازار نقدی به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۱ برسد؛ این فلز در روز گذشته با ۱.۱ درصد رشد، به قیمت ۳۸ دلار و ۸۵ سنت رسید. قیمت نقره در سهماهه گذشته حدود ۲۱ درصد رشد کرد، در حالی که قیمت طلا در این دوره تنها ۵ درصد افزایش یافته است. این بازده بالاتر، توجه سرمایهگذاران را به خود جلب کرده و باعث شده تقاضا برای نقره در کشورهایی مانند هند، از طلا پیشی بگیرد. سرمایهگذاران هندی که بهطور سنتی طرفدار خرید طلا هستند، اکنون به نقره روی آوردهاند. دلیل آن تا حدی به افزایش تقاضای صنعتی در حوزههایی مانند انرژی خورشیدی و خودروهای الکتریکی و بازده سرمایهگذاری بهتر بازمیگردد.
واردات نقره در هند در ماه مه نسبت به سال گذشته ۴۳۱ درصد رشد داشته و به ۵۴۴ تن رسیده؛ در حالی که واردات طلا با افت ۲۵ درصدی به ۳۰.۵ تن کاهش یافته است. همچنین، صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله (ETF) مبتنی بر نقره در هند، در سهماهه دوم ۲۰۲۵ توانستهاند بیش از ۳۹ میلیارد روپیه جذب سرمایه داشته باشند، در حالی که این رقم برای صندوقهای طلا کمتر از ۲۴ میلیارد روپیه بوده است. این نشان میدهد که سرمایهگذاران تمایل بیشتری به نقره پیدا کردهاند .
منبع: دنیای اقتصاد
ثبت دیدگاه