به گفته تحلیلگران شرکت WisdomTree، رشد ارزش دلار که ناشی از دادههای اقتصادی قوی آمریکا است، احتمال کاهش فوری نرخ بهره توسط فدرالرزرو را کاهش داده و فشار نزولی بر قیمت طلا وارد کرده است. افزایش ارزش دلار باعث میشود خرید طلا برای دارندگان ارزهای دیگر گرانتر تمام شود و از جذابیت آن به عنوان دارایی امن بکاهد. با نزدیک شدن به ۹ ژوئیه، مهلت اعلامی کاخ سفید برای تعویق تعرفههای جدید، ترامپ اعلام کرد که تعرفههای پایه ۱۰ درصدی برای اکثر کشورها و تعرفههای متقابل تا ۵۰ درصد اعمال خواهد شد و این تعرفهها از اول اوت اجرایی میشوند. تنها بریتانیا، چین و ویتنام تاکنون با آمریکا به توافقاتی رسیدهاند.
ترامپ همچنین تهدید کرد که بر کشورهایی که با سیاستهای ضدآمریکایی گروه بریکس همراهی کنند، تعرفه اضافی ۱۰ درصدی وضع خواهد شد. در همین حال، دادههای اشتغال قوی هفته گذشته باعث کاهش انتظارات برای کاهش نرخ بهره در نشست آینده فدرال رزرو شده است. برخی مقامات نیز از احتمال تمدید مهلت مذاکرات تا سه هفته دیگر برای کشورهایی که هنوز توافق نکردهاند، خبر دادهاند. این احتمال به کاهش جذابیت طلا به عنوان پناهگاه امن سرمایهگذاری کمک کرده است. با وجود این، برخی تحلیلگران بر این باورند که با پایان دوره ۹۰ روزه تعلیق تعرفهها و عدم دستیابی به توافقات تجاری مهم، ممکن است رشد تجارت جهانی منفی شود، که این خود عامل حمایتی برای افزایش مجدد قیمت طلا خواهد بود. در بازار سایر فلزات گرانبها نیز روند کاهشی مشاهده شد. قیمت نقره با افت ۱.۷ درصدی به ۳۶ دلار و ۱۵ سنت در هر اونس رسید.
پلاتین و پالادیوم نیز با افت قابل توجهی به سطوح پایینتر رفتند. همزمان با کاهش قیمت طلا، شاخص دلار آمریکا بیش از ۰.۴ درصد رشد کرد و به ۹۷.۳۹ رسید، هرچند همچنان نزدیک به پایینترین سطح سه سال گذشته باقی مانده است. تحلیلگران بانک MUFG معتقدند رشد دلار پس از تهدید ترامپ درباره اعمال تعرفه بر کشورهای بریکس، عامل فشار بر طلا شده است. در بازار ارز، دلار در برابر فرانک سوئیس و ین ژاپن رشد کرد. یورو و پوند نیز در برابر دلار کاهش یافتند. بهطور کلی وضعیت کلی بازار طلا و ارز تحت تاثیر مجموعهای از عوامل شامل سیاستهای تجاری ایالات متحده، سیاستهای پولی فدرال رزرو، قدرت دلار و وضعیت ژئوپلیتیک جهانی قرار دارد. تحلیلگران بر این باورند که با وجود کاهش فعلی قیمت طلا، عوامل نااطمینانی همچون تعرفهها، تنشهای ژئوپلیتیک و مسیر نرخ بهره میتوانند در آینده، مجدداً محرک صعودی برای بازار طلا باشند.
منبع: دنیای اقتصاد
ثبت دیدگاه