شیوع تب طلا در بانک‌های مرکزی در حال گسترش است

کد خبر : 23430
14 اردیبهشت 1404 - 15:02

روند رو به رشد خرید طلا توسط بانک‌های مرکزی برای مقابله با ریسک‌های جهانی، هم‌زمان با تغییر رفتار مصرف‌کنندگان در بازارهای خرد، می‌تواند بازتاب‌کننده بازتعریف نقش طلا به عنوان یک دارایی استراتژیک در جهان پرنوسان امروز باشد. به باور کارشناسان، در شرایطی که چشم‌انداز خانوارها و سرمایه‌گذاران از آینده اقتصاد دنیا مخدوش باشد، قیمت طلا در روند صعودی باقی خواهد ماند.

با وجود کاهش اخیر قیمت طلا، کارشناسان اقتصادی معتقدند که بنیادهای بازار طلا همچنان قوی هستند. از طرفی، بسیاری از روابط اقتصادی آمریکا با شرکای کلیدی‌اش تضعیف شده است.

بنابراین، روند دور شدن از دلار و اوراق خزانه‌داری آمریکا ممکن است ادامه یابد و سرمایه‌گذاران بار دیگر به طلا به عنوان پناهگاه امن روی بیاورند. با وجود کاهش موقت قیمت طلا، بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند که تقاضای بنیادین برای طلا همچنان قوی باقی مانده است؛ به‌ویژه اگر فدرال‌رزرو در ماه‌های آینده به‌سمت کاهش نرخ بهره حرکت کند و به‌نظر می‌رسد از ماه سپتامبر این اتفاق عملی شود. این تصمیم می‌تواند پاسخی به چشم‌انداز رکود تورمی، ضعف رشد اقتصادی و تاثیر تعرفه‌های تجاری دولت ترامپ باشد.

طبق نظرسنجی بلومبرگ، سه‌چهارم اقتصاددانان انتظار دارند که در ۱۲ ماه آینده، رکود اقتصادی یا وضعیتی نزدیک به رکود رخ دهد. با این وجود، پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که فدرال‌رزرو تنها دو بار، در ماه‌های سپتامبر و دسامبر، نرخ بهره را کاهش خواهد داد. همزمان، افزایش قیمت طلا در ماه‌های اخیر، تاثیرات قابل توجهی بر بازارهای خرد نیز گذاشته است. رشد قیمت طلا به بالای ۳۳۰۰ دلار باعث شده است که افراد بیشتری برای فروش جواهرات قدیمی یا سکه‌های کلکسیونی به صرافی‌ها و گروگذاری‌ها مراجعه کنند.

در این راستا، موسسه ساتون و رابرتسون که یک موسسه وام‌دهی و گروگذاری لوکس در بریتانیاست، گزارش داده که تعداد مشتریان جدید آن برای نخستین‌بار، ۳۰ درصد افزایش یافته است. افزایش تنش‌های تجاری و بی‌ثباتی اقتصادی که از زمان اعمال تعرفه‌های تجاری توسط دونالد ترامپ، تشدید شده، بانک‌های مرکزی به‌ویژه در کشورهای درحال‌توسعه را وادار کرده که به جای اتکا به دلار، بخشی از ذخایر خود را به طلا تبدیل کنند.

این اتفاق یکی از دلایل رشد چشمگیر قیمت طلا در بازارهای جهانی بوده است. در همین راستا، بانک مرکزی نامیبیا به جمع بانک‌هایی پیوسته است که برای مقابله با شوک‌های اقتصادی جهانی، به خرید طلا روی آورده‌اند. این تصمیم در راستای سیاست‌های دیگر بانک‌های مرکزی دنیا انجام شده و هدف آن کاهش وابستگی به دلار آمریکا و افزایش تاب‌آوری اقتصادی در برابر نوسانات جهانی است. بانک نامیبیا اعلام کرده که قصد دارد به میزان ۳ درصد از ذخایر ارزی خود، طلا وارد کند.

منبع: دنیای اقتصاد

نویسنده: کاربر 2 ۲۸۳۳ بازدید بدون دیدگاه

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

طراحی شده توسط: آریان دیتا