با این حال، روند قیمت طلا در روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه نزولی بود و مجموعا ۲.۵ درصد کاهش را رقم زد. این افت، قیمت طلا را به سطوح آغاز هفته رساند. روز گذشته طلا در کانال ۳۳۴۰ دلار در اونس معامله شد. شاخص دلار آمریکا از پایینترین سطح دو هفته گذشته خود کمی بالاتر رفت و همین موضوع خرید طلا را برای خریداران غیرآمریکایی گرانتر کرد. در عین حال، بازده اوراق قرضه دهساله خزانهداری آمریکا نیز افزایش یافت. این تحولات در کنار کاهش بهتر از انتظار درخواستهای بیمه بیکاری و امید به توافق تجاری، باعث افزایش تمایل سرمایهگذاران به داراییهای پرریسک شد و فشار فروش بر طلا را بیشتر کرد. با وجود این خوشبینیها، کمیسیون اروپا اعلام کرد دستیابی به توافق تجاری با آمریکا محتمل است، اما در صورت شکست مذاکرات، اتحادیه اروپا آماده اجرای تعرفههای متقابل بر کالاهای آمریکایی به ارزش ۱۰۹ میلیارد دلار است.
دادههای اقتصادی اخیر نیز تصویر پیچیدهای ارائه دادند. سفارش کالاهای بادوام آمریکا در ماه ژوئن ۹.۳ درصد کاهش یافت که کمتر از انتظار بازار بود. سفارشهای اصلی اندکی افزایش یافتند و سرمایهگذاری تجاری نیز افت غیرمنتظرهای داشت. این دادهها تاثیر قابل توجهی بر بازار طلا نداشتند و این فلز گرانبها همچنان در پی سودگیری معاملهگران پس از رشد اخیر بالای ۳۴۰۰ دلار با فشار فروش مواجه است.
تحلیلگران جیپی مورگان معتقدند که خرید طلا توسط بانکهای مرکزی میتواند کف قیمتی را حفظ کند، اما برای رسیدن به هدف صعودی ۳۶۷۵ دلاری در پایان سال، جریان ورودی ETFها و کاهش بیشتر نرخ بهره از سوی فدرال رزرو لازم است. طی سهروز گذشته، همزمان با افت قیمت طلا، سایر فلزات گرانبها، از جمله نقره، پلاتین و پالادیوم نیز با کاهش قیمت چشمگیری روبهرو شدند.