روند صعودی قیمت دلار آزاد که از روز چهارشنبه هفته گذشته آغاز شده بود، در ابتدای هفته جاری متوقف شد. بهطوریکه در روز شنبه، هر دلار آزاد در رقم ۸۶ هزار و ۹۵۰ تومان به فروش رسید. بررسیها حاکی از آن است که در معاملات روز گذشته بازارساز در بازار نقش داشته است.
زمانی که بازارساز با هدف افزایش عرضه دلار وارد بازار میشود، این اقدام بهطور مستقیم فشار تقاضا را کاهش داده و موجب میشود که نرخها تحت کنترل قرار گیرند و از رشد بیشتر قیمت جلوگیری شود. با این حال باید توجه داشت که در صورت ادامهدار بودن بیثباتیهای سیاسی، این اقدامات نمیتوانند باعث ثبات پایدار قیمت دلار در بازار غیررسمی شود. تحلیلگران معتقدند که پایداری تحولات سیاسی در کشور، اصلیترین عامل تحقق ثبات در شاخص ارزی به شمار میرود. زیرا ثبات سیاسی باعث کاهش ریسکهای ناشی از نااطمینانی میشود و این موضوع به حفظ تعادل عرضه و تقاضا کمک میکند.
از سوی دیگر، اخباری از مذاکرات ایران و آمریکا در میان فعالان بازار ارز وجود دارد که باعث ایجاد امیدواری نسبت به از سرگیری روند دیپلماسی میان دو کشور شده است. بهطوری که محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، در دیدار با جمعی از اساتید دانشگاه صنعتی شریف تاکید کرد که رویکرد حاکمیت همچنان انجام مذاکره با اقتدار است. همچنین، بر اساس مصاحبه عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، به نظر میرسد که طرفین از طریق کشورهای میانجی در حال برقراری ارتباط هستند و تمایل دارند بعد از جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل مجددا روند دیپلماسی را آغاز کنند. این اخبار موجب شده است که معاملهگران همچنان قیمتهای فعلی دلار را پایدار تلقی نکنند و در انجام معاملات خود با احتیاط و محافظهکار عمل کنند.
روز شنبه برخلاف کاهش قیمت دلار آزاد، این ارز در بازار رسمی تغییر قیمتی را تجربه نکرد. بهطوری که هر دلار مرکز مبادله در این روز در رقم ۷۱ هزار و ۵۰۲ تومان معامله شد. همچنین شکاف ارزی که در روز پنجشنبه هفته گذشته ۲۳ درصد بود، در روز شنبه کاهش یافت و به ۲۱.۶ درصد رسید.
روز گذشته انواع قطعات سکه به پشتوانه کاهش ارزش دلار در بازار داخلی با افت ارزش همراه شدند. بهطوری که هر سکه طلای طرح جدید در این روز در رقم ۷۸ میلیون و ۵۰۵ هزار تومان به فروش رسید. همچنین نیم سکه در رقم ۴۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و ربع سکه در قیمت ۲۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان معامله شد.